Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů je pro nás velmi důležitá. V následujícím dokumentu vás informujeme, jaké osobní údaje zpracováváme, proč je zpracováváme, na jak dlouho a jaká jsou vaše práva.

Kdo je správce?

Správce osobních údajů na webu www.filmoviste.cz je Šimon Macek, se sídlem V Lipkách 1141, IČ 07969554 (dále jen Správce).

Jak nás můžete kontaktovat?

V případě dotazu použijte prosím tel.: +420 736 661 357 nebo e-mail: maceksimonlmd@gmail.com.

Kdy zpracováváme vaše osobní údaje?

Vaše osobní údaje zpracováváme v případě přihlášení k odběru newsletteru ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen ​„Nařízení“). V případě přihlášení k odběru newsletterů zpracováváme tento osobní údaj:

  • E-mailovou adresu
  • Jméno a příjmení

Tento osobní údaj zpracováváme za účelem zasílání obchodních sdělení, jejichž obsahem jsou informace o aktuálních animačních kurzech. E-mail zpracováváme po dobu 5 let. Obchodní sdělení vám zasíláme na základě uděleného souhlasu. Ze zasílání obchodních sdělení je možné se kdykoli jednoduše odhlásit. Takové zpracování umožňuje čl. 6. odst. 1 písm. a) Nařízení.

Kdo další může mít přístup k vašim osobním údajům?

Správce spolupracuje s dalšími subjekty (zpracovatelé), kteří mohou mít přístup k vašim osobním údajům. Přístup k vašim osobním údajům mohou mít i tito zpracovatelé:

  • E-mailingový nástroj MailChimp

Jaká jsou vaše práva?

Vezměte na vědomí, že podle zákona o ochraně osobních údajů máte právo:

  • Požadovat po nás informaci o tom, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, případné žádat kopii těchto osobních údajů,
  • požadovat po nás vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů,
  • vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit,
  • požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů – tento výmaz však bude mít za následek ukončení jednání o smlouvě a bude proveden jen v případě, že zájmy společných správců nepřevažují nad vaší ochranou soukromí,
  • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů obrátit se na nás nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů, případně na soud.

Prohlášení o používání cookies

Co jsou cookies

Cookies jsou krátké textové soubory vytvářené webovým serverem a ukládané ve vašem počítači prostřednictvím prohlížeče. Když se později vrátíte na stejný web, prohlížeč pošle uloženou cookie zpět a server tak získá všechny informace, které si u vás předtím uložil. Cookies využívá pro svou činnost naprostá většina webových stránek.

Jak se dělí cookies

Cookies lze rozdělit podle toho, kdo je k vám na web umisťuje, tj. na:

  • Cookie první strany (first party cookie) – jejich platnost je omezena na doménu webu, který prohlížíte. Tyto cookies jsou považována za bezpečnější.
  • Cookie třetí strany (third party cookie) – jsou umístěny pomocí skriptu z jiné domény. Uživatele tak lze sledovat napříč doménami. Používají se často pro vyhodnocení účinnosti reklamních kanálů.

Podle trvanlivosti lze cookies rozdělit na:

  • Krátkodobé (session cookie) – vymažou se z vašeho počítače po zavření prohlížeče
  • Dlouhodobé (persistent cookie) – po zavření prohlížeče zůstávají zachovány, vymažou se teprve po uplynutí velmi dlouhé doby (ta záleží na nastavení vašeho prohlížeče a nastavení cookie). Můžete je také ručně odstranit.

Dle účelu můžeme využití cookies rozdělit takto:

  • Technické – umožňují základní funkce webu (např. přihlašování) nebo stránek (např. přehrávat videa, sdílet obsah apod.)
  • Analytické – slouží pro sběr neanonymních dat o chování uživatelů. Na jejich základě můžeme web upravit web tak, aby se vám lépe používal.
  • Remarketingové – slouží k cílení reklam na uživatele, kteří již na našem webu byli.
  • Konverzní – s jejich pomocí můžeme vyhodnotit úspěšnost kampaní. K čemu cookies používáme

Na našem webu používáme tyto cookies:

Technické – první strany, krátkodobé. Zajišťují základní technickou funkčnost webu, tj. přihlašování, využívání služeb apod.

Jak lze upravit využívání cookies

  1. Vymazání

Vymazat můžete cookies ve Vašem prohlížeči – zpravidla bývá umístěno ​„Historii“ navštívených stránek.

  1. Blokování

Prohlížeče umožňují umísťování cookies na váš počítač zablokovat. V takovém případě bude ale funkcionalita těchto stránek omezena. Informace o nastavení ukládání souborů cookies ve vašem prohlížeči najdete na stránkách poskytovatele konkrétního prohlížeče: